2022-01-06 13:49:27• hírek • Bede Emőke

Csillagászati áron kínálnak eladásra egy garzonlakást Kolozsváron

Mivel a kincses város egyre több fiatalt és befektetőt vonz, ezért óriási igény mutatkozik a kolozsvári ingatlanokra. A nagy kereslet értelemszerűen kéz a kézben jár azzal is, hogy az ingatlanpiaci árak egyre magasabbra törnek, viszont olykor egészen szürreális ajánlatok is megjelennek a kínálatban.

A stiridecluj.ro szúrta ki, hogy egy, a Zorilor lakónegyedben található, mindössze 24 négyzetméteres garzonért az eladó nem kevesebb mint 110.000 eurót kér, azaz lapméterenként 4.600 eurót kóstál az aprócska lakás. „Garzon fürdővel (tusoló, wc), bútorozott konyhával (gáztűzhely, hűtőszekrény, konyhabútor), háló kétszemélyes ággyal, tágas, jól beosztott szekrény, asztal, szék, 4/4-es emelet. Az ár enyhén alkudható, hitelt is elfogadok” – olvasható az 1977-ben épült garzonról szóló hirdetésben.


Mi a helyzet Szatmárnémetiben?


Persze-persze, Szatmárnémeti nem Kolozsvár, de a kíváncsiság kedvéért mi megnéztük, hogy a megyeszékhelyen mennyibe kerül egy hasonló adottságokkal rendelkező ingatlan. Az egyik legnépszerűbb apróhirdetési oldalon megadtuk a fentebb ismertetett garzon főbb ismertetőjegyeit (pl. 1977 és 1990 között készült épület, legfeljebb 25 lapméter), melyek alapján összesen nyolc hirdetést dobott ki a rendszer.


Egy, a kolozsvárinál két négyzetméterrel kisebb, bútorozatlan garzonért a volt Interex közelében 17.900 eurót kérnek, egy hasonló a német líceum közelében már 19.900-ba kerül.  Egy, az Ostrovului utcán található, erősen felújításra szoruló garzonért 15.000-et kér a tulajdonos, de az ár enyhén alkudható, ha ez valakinek fontos szempont. Akinek azonban nincs 15.000 eurója, választhat 13.000-ért egy egykori szárítóból kialakított, mindössze 13 négyzetméteres lakást is, mely apró mérete ellenére teljesen felújított, bútorozott és ízlésesen dekorált.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: